Întâlnire de lucru la Ambasada Republicii Populare Chineze în România

Marți, 5 martie 2024, o delegație a Consiliului Județean Maramureș condusă de președintele Ionel Bogdan a avut o întâlnire de lucru la Ambasada Republicii Populare Chineze în România. S-a discutat despre stabilirea unor parteneriate pe partea de dezvoltare economică, dar și pe turism.

Excelența Sa, Han Chunlin, alături de doamnele QI Xinyu și ZHU Shixun, atașați diplomatici, au primit cu prietenie și deschidere delegația Maramureșului. Alături de președintele Ionel Bogdan, au fost prezenți Gheorghe Paul Szaniszlo, șeful serviciului Diaspora și Relații Internaționale și Daniela Stamatoiu, directorul Aeroportul International Maramureș. 

„Dezvoltarea celor șapte parcuri industriale în Maramureș ne îndeamnă să căutăm în permanență investitori care să se alăture antreprenorilor maramureșeni care își vor desfășura activitatea în aceste situri. Împreună relansăm economia județului, dar mai ales, vom oferi locuri de muncă bine plătite pentru tineri și îi vom chema acasă pe maramureșenii plecați în străinătate. 

Pentru că ne axăm pe parcuri de specializare inteligentă, respectiv posibilitatea valorificării oportunităților IT&C și de digitalizare, am discutat despre oportunități de colaborare și dezvoltare cu Excelența Sa, Han Chunlin, Ambasadorul Chinei în România, căruia îi sunt recunoscător pentru prietenia și deschiderea cu care ne-a primit.” Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș. 

De-a lungul timpului, Executivul Consiliului Județean Maramureș a desfășurat o serie de activități în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie România-China prin realizarea unor întâlniri cu oamenii de afaceri în prezența fostului Ambasador al Chinei la București.

„Vreau să atragem investitori chinezi în Maramureș. Oferim multe oportunități, inclusiv condiții logistice. Avem granița cu Ungaria la doar 50 de kilometri și granița cu Ucraina și mai aproape. Îmi doresc un parteneriat mai strâns cu Ambasada Chinei și cu Camera de Comerț și Industrie România – China pentru a atrage investitori importanți în județ.” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *