Ionel Bogdan: Proiectele privind realizarea Piețelor tradiționale din Bogdan Vodă și Lăpuș intră în execuție

Având în vedere că atât cererea, cât și oferta de produse tradiționale este într-o continuă creștere atât la nivel național, cât și local, în ședința de azi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectele privind încheierea Acordurilor de parteneriat între Județul Maramureș și Comuna Bogdan Vodă, respectiv Comuna Lăpuș pentru proiectarea și execuția Piețelor tradiționale din aceste două comune.

Proiectele sunt în valoare de 2,5 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul Județului Maramureș în proporție de 85% și 15% din bugetul celor două comune.

În ceea ce privește finanțarea pentru realizarea de piețe tradiționale în mediul rural, aceasta va fi asigurată din bugetele locale, iar pentru cele din mediul urban va fi depusă cerere de finanțare pe Programul Operațional Regional, care se va deschide în luna decembrie 2022.

“Ne-am angajat să sprijinim micii producători locali din Maramureș, pentru a avea spații adecvate de vânzare directă a produselor și pentru a promova  produsele alimentare tradiționale autentice.

Am încredere că prin realizarea acestor proiecte vom contribui direct la promovarea alimentelor sănătoase produse aici, în Maramureș”, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *