Maramureșul, promovat în cadrul Open Days 2021

Județul Maramureș se află printre cele 36 de regiuni și orașe europene care au fost promovate în cadrul evenimentului online Open Days 2021 – Ziua porților deschise la Comitetul European al Regiunilor, organizat cu prilejul Zilei Europei 2021. Manifestări de tip Ziua porților deschise la instituțiile europene au loc în fiecare an de Ziua Europei, în data de 9 mai, când celebrăm ”Declarația Schuman” care marchează începutul construcției Uniunii Europene, așa cum o cunoaștem în prezent.

Evenimentul Open Days 2021 – Ziua porților deschise la Comitetul European al Regiunilor (CoR) a fost dedicat promovării regiunilor europene și sensibilizării cetățenilor europeni cu privire la proiectul comunitar, iar regiunile europene au fost invitate să transmită fotografii care să reflecte valorile și specificitatea locurilor.

O fotografie reprezentativă a satului maramureșean a fost selectată și inclusă în Albumul cu cele mai frumoase fotografii ale regiunilor și orașelor europene,publicat pe website-ulCoR Ziua Europei 2021:  https://cor.europa.eu/en/events/Pages/europe-day-2021-regions-and-cities.aspx.

De asemenea, albumul cu fotografii care ilustrează atractivitatea și diversitatea regiunilor europene poate fi admirat și în galeria Flickr a Comitetului European al Regiunilor: https://www.flickr.com/photos/cor-photos/albums/72157719144884700.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *