”Nu sunteți invizibili. Vă ascult. Vă înțeleg și, mai ales, VĂ SUSȚIN!” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și Asociația Autism Baia Mare au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un eveniment dedicat copiilor, la Centrul de terapii alternative Althera, un spațiu unic în România, dedicat copiilor cu nevoi speciale. 

Nu sunteți invizibili. Vă ascult. Vă înțeleg și, mai ales, VĂ SUSȚIN! Acesta este mesajul pe care l-am transmis astăzi copiilor, părinților și terapeuților prezenți la evenimentul pe care l-am organizat la Althera. Cel mai mult putem fi alături de categoriile speciale din comunitate prin fapte, prin sprijin concret, inițiative și acțiuni care să fie cu folos. Unii poartă albastru azi, alții iluminează clădiri. Eu prefer să susțin prin proiecte și investiții certe, cum este Althera, copiii și tinerii cu nevoi speciale”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

80 de copii, beneficiari ai terapiilor oferite la Althera, respectiv ai Asociației Autism Baia Mare, dar și elevi de clasa întâi de la Școala Gimnazială din Lăpușel, s-au bucurat împreună de activități distractive și recreative. Clovnul Fratelino, cu jocuri și activități amuzante, un castel gonflabil, gustări și mascote, au făcut ziua mai frumoasă pentru toți copiii prezenți la eveniment. 

Atracția principală au fost caii, Rita și Pinto. Unul achiziționat pentru a fi partenerul copiilor care fac terapie aici, altul primit donație. Atunci când oamenii buni văd ce facem noi pentru comunitate, vin alături de noi și ne susțin și mai mult. Mulțumesc pentru asta! 13 copii fac zilnic terapie la Althera, iar astăzi și alții au putut să vadă efectiv ce înseamnă această abordare– Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș. 

La eveniment au participat și Gabriel Bogdan Ștețco, administratorul public al județului; dr.Bogdan Lucian, directorul medical al Spitalului județean; Andreea Iațu, vicepreședintele Asociației Autism Baia Mare; dr. Gabriela Florian, medicul șef al secției pediatrie a Spitalului județean, și Eniko Szilagyi, medic primar, unicul medic psihiatru pediatru din Maramureș, care coordonează Centrul de sănătate mintală pentru copii.

Biroul de presă
PNL Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *