O altfel de lansare de carte

Joi, 10 noiembrie 2022, Revista de Cultură ”Nord Literar” a demarat seria manifestărilor  desfășurate în spații neconvenționale cu o lansare de carte prezentată de autor sub forma unui recital de poezie.

În spațiul generos și ofertant de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, poetul brașovean Adrian Munteanu și-a lansat volumul ”Paingul orb” – o carte tipărită în condiții grafice de excepție.

Născut în 1948 la Șcheii Brașovului, absolvent a Facultății de Limba și Literatura Română Constanța, a activat la început ca profesor, apoi a fost timp de 13 ani conducător al Departamentului de Teatru al Așezământului Cultural ”Reduta” din Brașov. În această perioadă, înființează ”Cenaclul literar 19” și inițiază manifestarea ”Studioul artelor”, unde au evoluat nume de referință din teatrul românesc.

A fost peste 20 de ani redactor la Societatea Română de Televiziune, având o rubrică săptămânală la Radio România Cultural. A jucat în numeroase piese de teatru și a susținut un mare număr de spectacole de Performance Poetry, alcătuite din propriile sonete. Cu recitalurile sale a fost prezent în dubla calitate de poet și actor în țară și în străinătate.

Debutează în 1999 cu o carte de basme în versuri, – ”Seri cu licurici” – după care au urmat altele două tot de basme. În total, 365 de povești originale. Din 2004 scrie sonete.

În fața unui public format din dascăli, elevi și iubitori de poezie, Adrian Munteanu a combinat spectacolul poeziei cu cel al imaginii și al muzicii, redând în versuri propria sa raportare la valori, la viață și la dragoste și demonstrând că poezia este o sărbătoare a spiritului, un ritual al inspirației, al creației și al recitării.  

Dana Buzura-Gagniuc
Manager ”Nord Literar”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *