O casă din lemn din zona pârtiilor de schi de la Cavnic a ars ca o torță

Incendiu violent în această dimineață în zona pârtiilor deschis de la Cavnic.

Trei echipaje de pompieri militari și echipajele pompierilor civil din Cavnic precum și un echipaj SMURD au intervenit după ce o gospodărie din lemn a luat foc.

Totul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit la un boiler electric din imobil.

Din fericire nimeni nu a fost rănit însă Casa a fost distrusă în totalitate.

ACTUALIZARE – ISU MARAMUREŞ

Astăzi, 29 ianuarie, la Cavnic, pompierii băimăreni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit și o anexa, lipită de casă. Focul a mistuit casa pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați. De asemenea, în urma incendiului au ars diverse obiecte de mobilier și de îmbrăcăminte. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric al unui cablu de la boiler.

         Având în vedere faptul că incendiile din acest weekend au izbucnit din cauza coșurilor de fum exploatate necorespunzător, pompierii maramureșeni vă recomandă:

         – curățați coșurile de fum de cel puțin două ori pe an;

– nu utilizați coșurile de fum cu defecțiuni;

– izolați coșurile de fum față de materialele combustibile din jur.

De asemenea, acordați o mare atenție instalațiilor electrice! Acestea nu trebuie utilizate cu improvizații sau dacă sunt defecte.

Mai multe informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *