O destinație pe sufletul oricui! Județul Maramureș, pol de atracție în cadrul Târgului de Turism al României

În perioada 15-18 februarie, la Romexpo, București, s-a desfășurat cea de-a 49-a ediție a Târgului de Turism al României. Maramureșul a răspuns din nou invitației de a se regăsi printre destinațiile promovate în cadrul acestei manifestări expoziționale de referință în domeniul turismului. La deschiderea manifestării au fost prezenți Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș și Florin Alexe, reprezentant al Maramureșului în Parlamentul României. Din delegația județului Maramureș au mai făcut parte reprezentanți ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, ai Consiliului Județean Maramureș și ai unor instituții publice de cultură din județ, dar și meșteri populari și profesioniști ai industriei. Pe parcursul evenimentului, numeroase personalități au poposit în micul univers maramureșean, printre care s-au numărat și E.S. Dl. Reuven Azar, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, Dl. Eoon-Gyo Shim, consilierul Ambasadei Republicii Coreea în România, regizorul britanic Charlie Ottley, dar și îndrăgiții interpreți Grigore Leșe și Gheorghe Turda.

Într-un spațiu expozițional generos, promotorii Maramureșului au prezentat publicului celei de-a 49-a ediții a Târgului de Turism al României cele mai importante atracții ale județului. Fie că ne referim la elementele patrimoniului cultural material și imaterial, la bogăția patrimoniului natural, la opțiuni de agrement sau la ofertele producătorilor locali și ale structurilor de cazare, toate acestea au fost înglobate în imaginea unui produs turistic autentic, complex și potrivit tuturor tipologiilor de vizitatori. 

Pentru publicul interesat de cultura tradițională, reprezentațiile Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” și ale renumiților artiști Florentina și Petre Giurgi, dar și demonstrațiile de meșteșugit ale meșterilor populari Ioan Bârsan, Daniel Leș și Anuța Stan au constituit principalele elemente de interes. Aceștia au apreciat în mod deosebit și micul târg al meșterilor populari Florica Vâț, Viorica Pop, Cristian Cadar, Tobias Tekar, Dan Avram și Adriana Avram. Iubitorii de experiențe gastronomice s-au arătat încântați de degustările de preparate tradiționale oferite de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și de posibilitatea de a achiziționa produse din oferta producătorilor locali maramureșeni. Pasionații de astronomie s-au bucurat de prezența în cadrul evenimentului a Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare, cel mai modern planetariu public din România și Europa de Sud-Est. Amatorii de activități de agrement și aventură au fost interesați cu precădere de portofoliul de servicii oferit de Complexul Turistic Simared și de Domeniul Mogoșa, dar și de traseele turistice și alte opțiuni de turism activ disponibile în Maramureș. De aprecierea publicului s-au bucurat și reprezentanții Crucii Roșii Române – Filiala Maramureș prezenți la târg, organizație care promovează siguranța în cadrul celor mai importante evenimente organizate în județul nostru.

Standul Maramureșului nu a constituit doar un cadru de promovare a destinației turistice, ci și un spațiu de dialog și dezbatere pentru profesioniștii din industrie. Astfel, seara maramureșeană care a încheiat prima zi a evenimentului a deschis, totodată, calea unor noi parteneriate ce au ca scop dezvoltarea turismului județean.

După un alt eveniment încheiat cu succes, avem convingerea versatilitatea destinației turistice Maramureș s-a oglindit până în cel mai mic detaliu al strategiei de promovare a județului nostru în cadrul celui mai mare târg de turism din România.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *