PERCHEZIȚII/ CAZ ȘOCANT ÎN BAIA MARE! – O angajată a unei firme de asigurări a făcut contracte în numele unor firme și persoane. Suma câștigată fraudulos este URIAȘĂ

Astăzi, 29 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară și un mandat de percheziție auto, întru-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Activitățile desfășurate au vizat mai multe persoane fizice și sediul unor societăți comerciale, din municipiul Baia Mare, privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, o angajată a unei societăți de asigurare ar fi emis, în mod fraudulos, polițe de asigurare, prin încheierea în fals, în numele mai multor persoane fizice și juridice, a unor contracte de asigurare, comisionul aferent acestora fiind încasat, fără drept, de la societatea de asigurări. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu total de peste 164.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate polițe de asigurare, înscrisuri, registre, notițe, ștampile și alte documente care ar putea proba întreaga activitate infracțională, precum și medii de stocare.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele și identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *