Peste 300 de alergători vor lua startul la a doua ediție a evenimentului “Baia Mare Half Marathon”, competiție de alergare adresată publicului larg, iubitor de mișcare.

Evenimentul, organizat de Rotary Club Baia Mare împreună cu ACS Maramureș Runners, se va desfășura în ziua de 18 Septembrie 2022 și va avea startul și finish-ul în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare.

Baia Mare Half Marathon reunește curse competitive pentru toate categoriile de alergători.

Duminică, 18 Septembrie, de la ora 9.00, se dă startul pentru semimaratonul de 21 km, ștafeta semimaraton de 3×7 km și cross-ul de 7 km, iar de la 12.15 se va desfășura cursa populară de 3 kilometri, urmată de cursele pentru copiide la ora 12.45.

Începând cu cei mai mici alergători, cei de 6-7 ani și până la seniorii orașului, toți participanții pot contribui la pădurea “Baia Mare Half Marathon”.

”Baia Mare aleargă pentru pădurea Baia Mare Half Marathon. Pentru fiecare kilometru pe care-l vor alerga concurenții noștri, noi vom planta un copac. Dacă dorești să contribui mai mult, aleargă mai mult! Pădurea Baia Mare Half Marathon va depinde de fiecare dintre voi, de efortul și determinarea voastră! Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine, mai ales in zona noastră, a Maramuresului.”, a declarat Mihaela Vlad, membru al Clubului Rotary Baia Mare și coordonatorul acestui proiect.

Conform calculelor, dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați; fiecare membru al ștafetei de 3×7 km contribuie cu câte șapte copaci; dacă parcurgi proba de cross (7 km) ajuți cu 7 copaci plantați, în timp ce fiecare participant la cursa populară de 3 km și cursa pentru copii contribuie cu câte 3 copaci.

Chiar dacă nu vor alerga, băimărenii prezenți în Centrul istoric al municipiului, pot face mișcare bucurându-se pe perioada desfășurării curselor de cursurigratuite de aerobic și zumba cu experți în domeniu.

Pe lângă scopul deregenerare a pădurilor, evenimentul dorește promovarea mișcării în aer liber, încurajează persoanele de toate vârstele și preocupările să facă mișcare și nu în ultimul rând, promovează Municipiul Baia Mare și județul Maramureș în Europa și în lume.

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare realizat împreună cu ACS Maramures Runners, care asigură managementul sportiv al evenimentului, și susținut financiar de Consiliul Județean Maramureș și Municipiul Baia Mare, dar și de sponsori inimoși.

PROGRAMUL DE DESFASURARE AL EVENIMENTULUI:

            

VINERI, 16 SEPTEMBRIE 2022

Orele  Locația
16:00 – 20:00Distribuire Kit-uri concursCentrul Vechi Baia Mare, La Moustache

SÂMBĂTĂ, 17 SEPTEMBRIE 2022

Orele  Locația
12:00 – 20:00Distribuire Kit-uri concursCentrul Vechi Baia Mare, La Moustache

DUMINICĂ, 18 SEPTEMBRIE 2022

Orele  Locația
07:30 – 08:30Distribuire Kit-uri concursCentrul Vechi Baia Mare – Secretariat eveniment
08:30 – 09:00ÎncălzireCentrul Vechi Baia Mare – GYMGEES
09:00START curse competitive:     semimaraton 21 km, ștafeta 3 x 7 km, cross 7 kmCentrul Vechi Baia Mare
09:00 – 13:00Activități sportive: Aerobic, Zumba, Tae Bo, etc Centrul Vechi Baia Mare– GYMGEES & ZUMBA by Gabriela Andic
12:15START Cursa Populară 3 kmCentrul Vechi Baia Mare
12: 45START Curse copiiCentrul Vechi Baia Mare
14:00Festivitatea de premiereCentrul Vechi Baia Mare

*Programul poate suferi modificări în funcție de starea vremii și alți factori independenți de organizatori. Pentru informații actualizate urmăriți www.maramures.run sau https://web.facebook.com/MMRunners

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *