Polițiștii rutieri au dat amenzi în valoare de 175.951 de lei în minivacanța de Sfânta Maria

În acest weekend prelungit, în întreg județul au fost executate acțiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, întărirea vizibilității elementului polițienesc și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psiho-active sau care conduc fără a poseda permis de conducere.

Astfel, polițiștii au controlat la peste 900 de autovehicule, fiind aplicate 414 sancțiuni contravenționale, în valoare de 175.951 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii maramureșeni au reținut 43 de permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat opt infracțiuni comise la regimul rutier.

Recordul negativ din acest weekend a fost ”atins” de un bărbat de 36 din Ulmeni, care a fost identificat în trafic cu o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Următorii în clasament sunt doi bărbați de 26 și 36 de ani din Unguraș și Răzoare cărora etilotestul le-a indicat valori de 0,94 și 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani au fost depistați la volanul unor autovehicule de polițiștii maramureșeni fără a deține permis de conducere valabil. Un alt bărbat de 38 de ani a fost depistat de polițiștii din Ulmeni pe D.J. 182B în Băița de Sub Codru, iar în urma testării cu  analizatorul de droguri, acesta a indicat un rezultat pozitiv. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge și urină. S-au întocmit dosare penale pe numele acestora.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *