Pompierii maramureșeni ne reamintesc cele mai importante măsuri de prevenire referitoare la exploatarea instalațiilor și aparatelor electrice în gospodării

În trimestrul III al anului în curs, pompierii militari maramureșeni au efectuat 2453 de acţiuni de intervenție, cu o medie de aproape 27 pe zi și o creștere cu circa 20 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, atunci fiind înregistrate 2037 de acțiuni.

Din total, 1992 au fost de cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D., iar restul de 461 au fost intervenţii, misiuni de sprijin, recunoașteri și exerciții.

Dintre intervențiile efective, cele mai multe au fost la incendii- 201, o creștere cu aproape 83% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 110 astfel de acțiuni.

Serviciile Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă au participat la 30 acțiuni, dintre care 19- în cooperare cu pompierii militari, iar 11- independent.

În topul cauzelor, privind producerea incendiilor, pe primele locuri au fost lucrările de sudură- 118 cazuri, respectiv instalaţiile electrice defecte- 33 de cazuri.

Pentru evitarea apariției unor astfel de situații de urgență, pompierii vă reamintesc câteva din cele mai importante măsuri de prevenire referitoare la exploatarea instalațiilor și aparatelor electrice în gospodării:

• nu utilizați aparate electrice, cabluri, prize, întrerupătoare și dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii!
• evitați folosirea simultană a mai multor receptori pentru a nu suprasolicita reţeaua electrică!
• supravegheați în permanență aparatele electrice și electrocasnice aflate sub tensiune!
• nu utilizați siguranţe fuzibile improvizate!
• nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher!
• când plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă, deconectați de la alimentarea
cu energie electrică toate aparatele!
• pentru remedierea defecțiunilor apărute la aparatele şi instalaţiile electrice, apelați numai la specialişti!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *