Primarul Cătălin Chereches: Putem întregi patrimoniul municipiului Baia Mare cu o clădire emblematică, reprezentativă pentru orașul nostru.

Ne aflăm înaintea unui moment important în care putem întregi patrimoniul municipiului Baia Mare cu o clădire emblematică, un simbol al unei epoci apuse, însă reprezentative pentru orașul nostru. O clădire impunătoare, în centrul orașului, lăsată baltă în ultimii ani, dar care ar putea să devină piesa principală a unui proiect pe care mi-l doresc realizat pentru băimăreni: centrul administrativ integrat al municipiului Baia Mare. Un loc unde băimărenii care au de rezolvat chestiuni administrative să găsească toate serviciile și direcțiile la un loc, să nu mai fie nevoiți să se plimbe în zece locații diferite.

Am propus Consiliului Local Baia Mare realizarea unei evaluări a clădirii aflate în patrimoniul societății Remin pentru a formula o ofertă de preluare. Cu atât mai mult cu cât această societate are datorii considerabile față de Municipiul Baia Mare, văd oportunitatea pentru a achiziționa această clădire centrală cu un cost minim pentru orașul nostru. Datoriile înregistrate de această societate nu avem șanse să le vedem prea curând sau vreodată. Această clădire însă, și în contextul proiectului major de reabilitare a Pieței Revoluției, unde intrăm curând cu lucrările pentru amenajarea unei parcări subterane, dar și reamenajarea și modernizarea zonei pietonale, poate fi un punct strategic pentru noi. Sediul Remin a fost și rămâne o clădire simbol pentru Baia Mare, din păcate sortită paraginii. Noi, la nivelul autorității publice locale, putem să ne asumăm reabilitarea și refuncționalizarea acestui imobil.   

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *