Primii artiști anunțați pentru UNTOLD 2021

Festivalul Untold va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 9-12 septembrie 2021.

Conform organizatorilor, David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike sunt unii dintre cei mai aşteptati artişti şi la această ediţie. Galeria starurilor este completată cu alte nume din top 10 cei mai buni DJ-i ai lumii: Steve Aoki, Alok, Afrojack, dar şi de artişti de renume internaţional ca şi DJ Snake, Lost Frequencies, Above&Beyond, Benny Benassi şi Martin Solveig.

De asemenea, iubitorii de muzică live îi vor putea asculta în acest an pe The Script, Parov Stelar şi pe rapper-ul american TYGA, care vine pentru prima dată pe scena principală Untold.

Francezul David Guetta a câştigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoaşterea şi respectul comunităţii industriei electronice, o bază de date uriaşă de fani în orice colţ din lume, până la două trofee oferite de Guinness World Records. Piesa pe care a lansat-o cu superstarul pop Sia, <Let’s Love> a bătut un record absolut de download-uri pe platformele de streaming, iar Guetta a devenit artistul cu cele mai multe vizualizări pentru un DJ set live şi cel mai apreciat DJ pe platforma Facebook” , au transmis organizatorii Untold.

Conform acestora, Above & Beyond sunt cei mai dedicaţi DJ-i/Producători din industria trance şi au încercat în permanenţă să depăşească limitele standardelor impuse de un anume stil din muzica electronică. Jono Grant, Tony McGuiness şi Paavo Siljamäki sunt cei trei britanici din spatele celui mai respectat proiect trance. De la producţii orientate spre genul trance până la albume acustice, Above & Beyond au acoperit tot; în 2016 au fost nominalizaţi la Grammy, la categoria Best Dance Recording cu „We’re All We Need”, iar în 2018 „Northern Soul” a ajuns în aceeaşi listă de nominalizaţi la premiile Grammy.

Alok e cel mai bine plasat DJ brazilian în clasamentul Top 100 DJ Mag. În 2020 a ajuns în primii 5 ai lumii, marcând o urcare de clasament de 6 poziţii. Încă de la primul succes, „Hear Me Now”, brazilianul s-a focusat şi pe producţia muzicală şi pe apariţiile live pe mainstage-ul marilor evenimente din lume, în anul 2017 revista Forbes incluzându-l în lista celor mai influente persoane cu vârsta sub 30 de ani.

Nu putem vorbi despre industria muzicii electronice fără să ne referim la un artist care a depăşit bariere convenţionale în materie de muzică şi look: multi premiatul cu platină, DJ Snake. Francezul care a debutat în 2013 cu „Bird Machine” şi „Turn Down for What”, a semnat o colaborare cu Diplo şi solista MØ pentru una dintre cele mai bine vândute piese dance, „Lean On”. Trupa rock The Script se va afla pentru a doua oară în lineup-ul unui festival din România. După un concert live în 2018 la cea de-a doua ediţie Neversea, solistul Daniel O’Donoghue a declarat ;Românii ne-au dat fiori pe şira spinării>. Pe Cluj Arena membrii trupei The Script vor cânta piese live precum <The Man Who Can’t Be Moved>, <Breakeven>, <For the First Time>, <Nothing>, <Hall of Fame> sau <Superheroes>, piese cu care au intrat în clasamentele din întreaga lume” , au mai arătat organizatorii festivalului.

Ediţia din anul 2021 marchează o premieră de festival în România: rapper-ul american Tyga.

„Este unul dintre cei mai cool artişti ai noului val, are piese cu care a ajuns în top 10 în chart-urile din toată lumea, este un artist în al cărui palmares apar: Discul de Platină şi Discul de Aur pentru vânzări record, un Grammy, a fost recompensat în cadrul MTV Music Awards cu premii la categoriile: Best US Act, Favorite Rap/Hip-Hop Artist, World’s Best Male Artist, World’s Best Entertainer of the Year. Tyga este unul dintre cei mai urmăriţi artişti în mediul online, unde marchează recorduri: clip-ul oficial pentru single-ul <Taste> a fost vizualizat de peste 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume” , se mai spune într-un comunicat al organizatorilor Untold.

La scenele secundare, unde răsună genurile muzicii underground, vor fi prezenţi unii dintre cei mai ceruţi artişti din lume. Scena Galaxy, casa techno a festivalului, îl aşteaptă pe maestrul Paul Kalkbrenner LIVE, care în pandemie a lansat EP-uri şi single-uri noi, cu care cu siguranţă va face senzaţie live în rândul publicului, în acest an. Uimitor va fi şi show-ul belgiencei Amelie Lens, care vine pentru prima oară la festivalul Untold.

Jamie Jones B2B Loco Dice, Nina Kraviz, Pan-Pot, Raresh, Rhadoo şi Tale of Us sunt, de asemenea, printre figurile iconice techno care vor urca pe scena Galaxy.

Fanii drum&bass şi trap se vor încărca cu energie bună la scena Alchemy de la DJ-ii Camo & Krooked, Chase & Status DJ Set, Dirtyphonics DJ Set, DUB FX, Netsky, Rudimental DJ şi Wilkinson DJ Set & MC AD-Apt.

Bilete si abonamente

Fanii festivalului potsă achiziționeze începând de astăzi abonamente pentru cele 4 zile de magie la prețul de 159 de euro plus taxe. Tot începând de astăzi sunt disponibile si abonamentele VIP la prețul de 399 de euro plus taxe. Se pun în vânzare și biletele de 1 zi la prețul de 69 de euro plus taxe. Există și varianta de bilet de 1 zi pentru zona VIP la prețul de 169 de euro plus taxe.

Festivalul Untold va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 9-12 septembrie 2021. Biletele sunt disponibile AICI

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *