Primul magazin TEDi din România, inaugurat la Baia Mare

Shopping Park Baia Mare va aduce încă o firmă în centrul comercial, care este nu doar un new-entry pe piața comercială din Maramureș, ci un new-entry pe piața comercială din România.

Practic, în Baia Mare se va deschide curând primul magazin TEDi din România.

Acum, anunțăm și ziua inaugurării în România, la Baia Mare, a primului magazin TEDi: 17 martie 2022.

Lanțul de discount non-alimentar TEDi, în care majoritatea produselor sunt vândute la 1, 2 sau 3 euro, a fost fondat în 2004 de Heinig (care s-a specializat în retail la Springe, Telgte și Takko), ca și lanțul de modă KiK (în 1994), în parteneriat cu Grupul Tengelmann (controlat acum de miliardarul german Christian Haubși care deține participații esențiale la Lidl).

Retailerul TEDi vinde de la produse pentru casă, ustensile de bricolaj, drogherie & cosmetică, articole pentru animale de companie, electrice, veselă, mici decoraţiuni până la papetărie, jucării şi alte articole – practic, este concurențial pe piață cu Jumbo, Pepco și Kik (ultimele două fiind deja prezente la Shopping Park Baia Mare). Este descris ca fiind „un Lidl al comerţului non-food”, cu cele mai multe produse având un preț de sub 25 de lei.

La conducerea TEDi Retail Shop SRL, subsidiara din România, a fost numită Doina Ispas (“transferată” de la lanțurile germane Lidl și Penny/Rewe). Sediul central al rețelei TEDi este la Viena (Austria) și a ajuns la peste 2.400 de magazine în 10 țări europene și aproximativ 20.000 de angajați în Germania. În ultimii ani, retailerul TEDi a derulat o strategie agresivă de extindere în țările din fostul bloc comunist din estul continentului, magazinul din Baia Mare fiind primul care va fi deschis pe teritoriul României.

sursa: 2mnews.ro

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *