Proiectele de viitor ale Aeroportului Internațional Maramureș

Anul 2022 reprezintă anul cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat în istoria Aeroportului Internațional Maramureș, peste 76.000 de pasageri. Traficul de pe aeroport a evoluat pozitiv din 2018, ca o continuare a trendului după redeschiderea aeroportului, chiar în perioade în care industria de profil a suferit pierderi mari datorate pandemiei.

Pe lângă compania aeriană TAROM care a operat zboruri regulate dinspre București la Baia Mare cu o frecvență de cinci zboruri săptămânale respectiv 6 pe săptămână din luna octombrie, compania HiSky a zburat spre Paris Beauvais cu o frecvență de doua zboruri săptămânale. Zborurile către și dinspre Paris au un program ideal, joia și duminica, pentru facilitarea vizitelor de tip City Break cât și VFR (vizitarea rudelor și prietenilor). Pe pagina oficială a companiei HiSky s-a pus în vânzare, pentru perioada de vară 2023, și o a treia frecvență pe săptămâna, marțea.

: Istoric Pasageri 2006-present la Aeroportul Maramures (Sursa Interna 2022)

Noi destinații vor fi adăugate la portofoliul zborurilor de pe Aeroportul Maramureș, și anume Munchen, Roma și Londra. De asemenea, compania AirConnect a anunțat operarea rutei Baia Mare- București, începând cu luna martie 2023.

Destinațiile charter ale anului 2023 vor fi Antalya, cu o frecvență de patru zboruri săptămânale, Creta și Hurghada cu o frecvență de un zbor pe săptămână.

În continuarea trendului și cu ajutorul noilor destinații, preconizam o creștere cu peste 30% a numărului de pasageri care vor utiliza Aeroportul Internațional Maramureș ca punct de plecare sau tranzit în 2023.

Cele două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, și anume: “Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și “Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice” au fost semnate la sfârșitul lunii noiembrie 2022.

Prin atragerea a peste 50 de milioane de euro din fonduri nerambursabile, Aeroportul Internațional Maramureș continuă procesul de dezvoltare având ca obiectiv îndeplinirea celor mai înalte standarde de calitate si viteză de procesare, elemente necesare pentru o dezvoltare sustenabilă. Atât companiile aeriene cât și pasagerii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru ca Aeroportul Internațional Maramureș să fie o poartă de intrare în Maramureș, element cheie in dezvoltarea județului, atât economic cât și turistic.

În acest sens, a fost expropriată o suprafață de 7,7 ha pe care va fi amenajată și o parcare pentru autoturisme (450 locuri), o zonă de parcare microbuze (10 locuri), o zonă de parcare autocare (8 locuri), o zonă parcare VIP și business, o zonă pentru staționarea taxiurilor și o zonă pentru transportul public în comun.

Județul Maramureș este o zona de dezvoltare turistică în creștere, Aeroportul Maramureș reprezentând un factor cheie în îndeplinirea acestui obiectiv, de dezvoltare turistică a regiunii.

3 COMMENTS

  1. Dacă prețul biletelor nu va fi exagerat de mari vor fi călători gen alte companii Wizzair cu preturi decente care au călători tot timpul păcat că numai de la Cluj 3 ore in plus cu mașina pina la aeroport

  2. Sa nu uitați și de o cursa (măcar 1 pe săptămână…) la Bruxelles… ✌️
    Imposibil sa ni aibă clienți…mulți clienți !

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *