Regiunea Flevoland, alături de Maramureș în criza refugiaților din Ucraina

Județul Maramureș este înfrățit cu Provincia Flevoland (Regatul Țărilor de Jos) încă din 2015, iar de-a lungul timpului această relație de cooperare s-a concretizat în multe schimburi de expertiză și proiecte de cooperare internațională pe teme de interes european.

În contextul actual, în care se desfășoară la granițele țării noastre o criză umanitară, provincia înfrățită Flevoland a hotărât să stea alături de Maramureș pentru susținerea Ucrainei. 

Astfel, comisarul adjunct al regelui în provincie, Jan Nico Appelman, un promotor al Maramureșului, ne-a transmis disponibilitatea lor de a sprijini Maramureșul în toate eforturile noastre de a gestiona criza refugiaților din Ucraina, în cadrul unei videoconferințe avute cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.  

În urma acestor discuții, s-a constituit o echipă comună de lucru din reprezentanți ai celor două regiuni înfrățite, cu rolul de a gestiona necesitățile ce sunt identificate în eforturile instituției noastre de a susține țara vecină, Ucraina, aflată într-o criză umanitară. 

Provincia Flevoland s-a mobilizat exemplar și a fost solidară cu toate provocările comunicate de instituția noastră pe parcursul gestionării fluxului de refugiați din țara vecină, dar și cu ceea ce a însemnat organizarea convoaielor umanitare către autoritățile locale din Ucraina.  

Astăzi, 1 aprilie 2022, acest gest de solidaritate și umanitate arătat pentru vecinii noștri din Ucraina s-a concretizat într-un prim transport de alimente neperisabile, produse de igienă pentru adulți și copii, kit-uri de igienă trimise tocmai de comunitatea înfrățită din Flevoland, transport care a ajuns la depozitul din Halmeu.

Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, i-a asigurat pe partenerii noștri din Flevoland că aceste donații vor ajunge la comunitățile și refugiații afectați de acest conflict armat din Ucraina, iar în baza încrederii reciproce dintre cele două regiuni înfrățite, Provincia Flevoland a transmis intenția lor ca pe viitor să permanentizeze acest ajutor prin transmiterea lunară a unor astfel de  donații și ajutoare către Maramureș. 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *