Reprezentanți francezi din Departamentul Aude – întâlnire cu executivul Consiliului Județean Maramureș și vizită la Centrul Blue Dot din vama Sighet

Astăzi, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a primit vizita reprezentanților francezi din Departamentul Aude, Franța, care au trimis în ultima perioadă mai multe transporturi cu donații destinate refugiaților din Ucraina. Întâlnirea s-a desfășurat în format hibrid, din partea Biroului UNCJR de la Bruxelles participând online și Mădălina Trandafir, consilier comunicare.

Președintele Ionel Bogdan a prezentat principalele activități privind gestionarea situației de criză și măsurile luate în beneficiul refugiaților la nivelul județului Maramureș, precum și destinația donațiilor primite din partea Departamentului Aude din Franța.

”Încă de la începutul crizei umanitare din Ucraina, ne-am mobilizat la nivelul județului Maramureș, astfel că împreună, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, primării, ONG-uri partenere, societatea civilă și mediul de afaceri, am reușit să organizăm campanii de sprijin atât pentru refugiații ucraineni, cât și pentru cei de dincolo de graniță, care au rămas să își apere țara.

Mă bucur că în această campanie de sprijin ni s-au alăturat mai multe țări din Europa, care au înțeles că numai împreună suntem mai puternici și putem să ajutăm poporul ucrainean să depășească această criză umanitară.

Mulțumesc Departamentului Aude din Franța pentru toate donațiile trimise până în prezent pentru Ucraina, care au ajuns la cei care au foarte mare nevoie de ele în prezent.”, a declarat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

André Viola, delegat ales pentru Europa și internațional, președinte CEPLI și președinte al delegației franceze la CoR, Christine Cote, consilier pentru relații internaționale a Departamentului Aude, Stephane Brugneaux – responsabil pentru parteneriatele departamentale în domeniul social, inclusiv pentru situaţia refugiaților din Ucraina, s-au arătat mulțumiți de modul în care s-a reușit gestionarea situației din criza ucraineană și au menționat că vor continua să trimită donații destinate refugiaților.

Delegația franceză a vizitat și Centrul de Asistență și Suport Blue Dot de la Sighetu Marmației unde a primit informații cu privire la sprijinul oferit refugiaților care tranzitează zona, dar și despre modul de funcționare a Centrului Blue Dot.

Departamentele Aude și Tarn au făcut donații către refugiați prin Consiliul Județean Maramureș și Protecția Civilă franceză, trimițând 3 Tir-uri care au fost deja descărcate în depozitul de la Halmeu. Sprijinul va continua în perioada imediat următoare cu alte 2 tir-uri.

Cei doi oficiali au stabilit ca pe termen mediu vor deschide noi parteneriate în domeniul social, prin proiecte comune finanțate prin programele Interreg Europe sau Fondul Social European.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *