SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE se desfăşoară în perioada 26 februarie – 4 martie

În fiecare an, pe data de 28 februarie, în România se sărbătorește Ziua Protecției Civile. Cu această ocazie, la nivel național, în intervalul 26.02-04.03.2024 se desfășoară Săptămâna Protecției Civile.

În județul Maramureș, pompierii vor organiza o serie de activități de informare preventivă, prin constituirea de puncte de informare preventivă, în zonele cu public numeros din centrele comerciale. De asemenea, pe lângă materiale de informare preventivă, cetățenii se vor putea informa despre ce presupune meseria de pompier sau ce înseamnă să fii voluntar ISU, în cadrul programului ” Salvator din pasiune”. Totodată, la nivelul subunităților de intervenție din județ se va organiza ”Ziua porților deschise”, în intervalul 26.02-03.03.2024, între 10:00-14:00.

Prin intermediul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, de la nivelul unităților administrativ teritoriale, se vor desfășura activități de informare preventivă la gospodăriile cetățenești. Vor fi prezentate măsuri de prevenire ale diverselor situații de urgență.

În cadrul ”Săptămânii Protecției Civile” se va organiza și exercițiul de alarmare publică ” Miercurea Sirenelor”.

Vă așteptăm, în număr cât mai mare, la activitățile susținute de salvatorii maramureșeni!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *