„Șezătoarea Online”, o punte inter-generațională

Cu sprijinul Școlii Gimnaziale „Octavian Goga”, au fost realizate încă patru sesiuni de informare de către seniorii voluntari și Coordonatorul Centrului de Voluntariat.

În timpul celor patru sesiuni de informare, au fost atinse subiecte precum: alimentația din timpul Postului Crăciunului, tradiții și obiceiuri în ziua de Sfântul Nicolae, în ziua de Crăciun dar și informații legate de șezători; toate acestea au fost scoase în evidență și explicate de către beneficiarii Centrului de Voluntariat. Punctul culminant al fiecărei întâlniri a fost momentul în care elevii au colindat, lăsând în sufletele celor două voluntare o mare bucurie dar și o garanție a faptului că magia colindului va dăinui.

În cadrul celor 4 sesiuni de informare organizate cu cele patru clase: a 5-a A, a 5-a B, a 6-a A și a 6-a B din cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Baia Mare, cele două doamne voluntare și-au valorificat poveștile de viață și au evidențiat importanța bunicilor în tot ce a însemnat sărbătorile de iarnă pentru a consolida stereotipurile pozitive ale bătrâneții.

Sesiunile de informare realizate de către vârstnicii Centrului de Voluntariat și coordonatorul acestora vor continua și în anul 2022.

Proiectul ”Respect pentru bunici”, proiect al Municipiului Baia Mare implementat prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare, SMIS 127397, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *