Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din municipiul Baia Mare

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 30 martie 2024, de la ora 10:30 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Municipiul Baia Mare, de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, înconjurat de un sobor de 25 de preoți, care au dus binecuvântarea slujbei și untdelemnul sfințit pe toate secțiile spitalului, miruind bolnavii din saloane.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca în fiecare an, și anul acesta a hotărât ca în Patriarhia Română, 2024 să fie declarat ca „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

În acest context, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în proiectul eparhial pe anul 2024, își propune ca pe lângă sprijinul acordat bolnavilor prin oferirea de medicamente sau alte bunuri de care au nevoie, să arate și o purtare de grijă și o pastorație spirituală mai intensă prin Sfintele Taine ale Bisericii și prezența preoților lângă cei aflați în spitale.

Proiectul își propune săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în fiecare spital din cuprinsul județelor Maramureș și Satu Mare, cu prezența preotului capelan al spitalului, alături de care să slujească un număr de preoți – după numărul secțiilor spitalului, care după sfințirea undelemnului să se deplaseze pe fiecare secție și să ungă cu untdelemn sfințit pe cei bolnavi.

Prin aceasta avem conștiința că împlinim cuvântul Sfintei Scripturi care zice: „Este vreunul dintre voi în suferinţă? Să se roage. Este cineva cu inimă bună? Să cânte psalmi. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui. Mărturisiţi-vă deci unul altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5, 13-16).

Acest program al săvârșirii Tainei Sfântului Maslu va continua tot anul, dar mai cu seamă în cele patru posturi, în care toți credincioșii se pregătesc spiritual mai intens.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *