Un cetățean spaniol prins băut pe străzile din Baia Mare

Noaptea trecuta, politistii maramureseni au desfășurat mai multe actiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, cu accent pe conducerea vehiculelor sub influența substanțelor psihoactive/alcoolului.

Un șofer cetățean spaniol a fost oprit si testat cu aparatul alcooltest care a indicat un rezultat de 0,50 mg/l alcool in aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Domnișoara care se afla cu acesta în mașina a recunoscut ca au fost la o petrecere la un restaurant de la periferia orasului unde au consumat cateva pahare de vin.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMURES

Sub coordonarea polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Maramureș, în noaptea de 9/10 martie a.c. a fost desfășurată o amplă acțiune care a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost oprite pentru control mai multe autoturisme și au fost testați
pentru consum de alcool și droguri 182 de conducători auto.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Ca măsură complementară au fost reținute 8 permise de conducere, 4 dintre acestea pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea polițiștii au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Spre exemplu, aseară, la ora 22.35, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gheorghe Șincai din Baia Mare. La volan a fost identificat un cetățean spaniol, în vârstă de 51 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0.50 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care aceasta a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe de sânge.

La ora 01.15, polițiștii din Târgu Lăpuș au depistat în trafic, pe strada Țibleșului din oraș, un tânăr de 28 de ani care conducea un autoturism. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificările polițiștilor au relevat faptul ca acesta avea permisul de conducere suspendat.

Și polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa au oprit aseară pentru control un autoturism condus de un băimărean de 47 de ani. Verificările efectuate au relevat că aceasta nu deține permis de conducere, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru infracțiunile constatate polițiștii au întocmit dosare penale și efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, cu scopul de a preveni evenimentele negative și în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *