Un fost elev ar fi sărit gardul școlii și i-a pus cuțitul la gât unui elev la Școala Generală din Vișeul de Jos

Elevii din unitățile școlare din Maramureș parcă au luat-o razna iar cazurile de violență au explodat. www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș vă prezintă în EXCLUSIVITATE un alt caz violent care nu a fost prezentat în presă de nicio instituție a statului român. Ba mai mult, în localitatea unde s-a întâmplat, există discuții ”pe la colțuri” că s-ar încerca ”acoperirea gunoiului cu preșul”.

Sursele noastre spun că totul ar fi pornit de la o fată. În 5 martie 2024 polițiștii ar fi intervenit după ce un adolescent (clasa a IX-a), fost elev, ar fi sărit gardul Școlii Generale din Vișeu de Jos și ar fi ajuns în curtea instituției de învățământ. Acolo s-ar fi dus direct la un băiat de clasa a VIII-a pe care l-ar fi lovit. Ba mai mult, suspectul de agresiune ar fi scos un cuțit cu care l-ar fi amenințat pe băiat. Elevul agresat ar fi fost în timpul orei de educație fizică și sport, oră care se desfășura în curtea școlii.

Și nu ar fi singurul incident din școala amintită. Aceleași surse susțin că o profesoară de matematică ar fi luat telefonul mobil al unui elev de clasa a VIII-a. În acel moment, elevul ar fi împins-o pe profesoară care ar fi căzut peste băncile din clasă.

ACTUALIZARE

”Da este adevărat, am avut un incident la Școala din Vișeu de Jos pe 5 martie, la ora 11.50. În momentul în care s-a deschis poarta școlii pentru a putea ieși elevii din învățământul primar incinta un elev care este de la un alt liceu a intrat în curtea școlii. Este adevărat a avut un cuțit la el. Profesorul de educație fizică care era în zonă a observat incidentul, a intervenit imediat și lucrurile au fost oprite înainte de a se produce vreo tragedie. A fost sesizată poliția. Cuțitul a fost predat la poliție de către conducerea școlii. Îi felicit pe colegii profesori de acolo pentru că au observat, au fost în curtea școlii și au oprit totul înainte de a se producere vreo nenorocire” ne-a declarat Mihai Pop, inspector general al ISJ Maramureș.

Cât privește incidentul cu profesoara de matematică, Inspectoratul Școlar ne-a transmis faptul că nu se confirmă. Aceștia recunosc că elevul nu a dorit să predea telefonul însă nu s-a ajuns la agresiune.

El este profesorul de sport care a intervenit

”O intervenție lăudabilă, pentru care ne exprimăm aprecierea, a avut-o domnul profesor BORA ȘTEFAN, de la Școala Gimnazială Vișeu de Jos, la data de 5 martie 2024, prin sprijinul acordat unui elev de clasa a VI-a!

Profitând de aglomerația creată de părinții veniți după elevii ciclului primar și de deschiderea porții pentru a ieși microbuzul școlar, un tânăr a pătruns în curtea școlii și l-a amenințat pe un elev aflat pe terenul de sport, la ora de educație fizică. Domnul profesor a observat incidentul și a intervenit înlăturându-l pe agresor. Îl felicităm pentru prezența sa de spirit și pentru modul în care a acționat!

Pentru asigurarea climatului de siguranță în mediul școlar, dascălii au competențe de gestionare a situațiilor conflictuale, iar la nevoie, pot interveni în mod direct în dezamorsarea potențialelor incidente.

FELICITĂRI, DOMNULE PROFESOR ȘTEFAN BORA” transmite ISJ Maramureș.

ACTUALIZARE – IPJ Maramures

La data de 06 martie a.c., directoarea unității de învățământ din Vișeu de Jos a sesizat poliția că un tânăr ar fi pătruns în incinta școlii și ar fi amenințat un elev cu un obiect înțepător.

Primele verificări efectuate de polițiști au indicat că evenimentul s-a produs la data de 05 martie a.c. A fost identificat un tânăr de 16 ani, iar în cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În cursul zilei de azi, 11 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au deplasat la școala din Vișeu de Jos în vederea identificării unor măsuri ce pot fi luate pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente negative, respectiv implementarea cerințelor minimale de securitate în obiectiv, supravegherea elevilor pe timpul pauzelor și comunicarea de către elevi a problemelor cu care se confruntă.

1 COMMENTS

  1. In primul rand, trebuie sa frapeze gravitatea situatiei prezentate de acest caz violent si in al doilea rand sa ne exprimam recunostinta fata de profesorul Bora Stefan pentru curajul si implicarea sa in stoparea acestui incident. Este ingrijorator faptul ca astfel de situatii se intampla in unitatile scolare si nevazute de ochii publicului larg. In calitate de parinti, educatori si cetateni, trebuie sa fim mai atenti la ceea ce se intampla in scolile noastre si sa cerem autoritatilor abilitate sa ia masuri concrete pentru prevenirea escalatiei violentei in randul elevilor. Este responsabilitatea noastra sa asiguram un mediu sigur pentru copiii nostri si sa nu lasam astfel de situatii sa fie acoperite. Este timpul sa ne implicam si sa actionam pentru o schimbare reala si durabila in sistemul nostru de invatamant. Nu putem sa ignoram astfel de cazuri si sa le permitem sa se repete. Educatia este esentiala pentru formarea tinerilor si nu poate fi inlocuita de violenta si lipsa de responsabilitate.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *