A ÎNCEPUT DEMOLAREA! Autorităţile locale au pus piciorul în prag şi au intrat la propriu cu buldozerele în mai multe construcţii ilegale.

Autorităţile locale băimărene au pus piciorul în prag şi au intrat la propriu cu buldozerele în mai multe construcţii ilegale şi insalubre de pe raza municipiului. Aceste improvizaţii de locuinţe sunt o pată pe faţa oraşului, dar demersurile legale pentru a le demola sunt de durată, iar primarul municipiului şi-a asumat această acţiune în totalitate.

„De câțiva ani am încercat toate variantele legale să curăț drumul spre zona turistică a municipiului, Baraj – Firiza, de construcțiile nelegale și insalubre. Erau o rușine pentru noi. Dacă legea nu ne ajută în privința unor construcții improvizate, în final am găsit argumentele să îi conving pe cei care locuiau acolo sau își adăposteau caii și alte animale să accepte o variantă de locuire civilizată și să iasă din mizerie.
Echipe ale Direcției de Utilități Publice din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare au demolat vineri, 7 mai 2021, două construcții improvizate, ridicate ilegal pe domeniul public în zona străzii Barajului. Polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în Construcții au constatat că cele două construcții, situate în apropierea fostei uzine Romplumb, au fost ridicate fără autorizație pe terenul municipalității, motiv pentru care i-au somat pe cei care ocupau ilegal terenul să le desființeze voluntar. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, ieri cele două clădiri au fost demolate. După demolare vom amenaja întreaga zonă nu doar parcela unde au fost aceste construcții”,
a precizat Cătălin Cherecheş, primarul  municipiului Baia Mare.

Familia care locuia aici a fost relocată într-o locuință pusă la dispoziție de către Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare.

„Nu este nici prima, nici singura și, cu certitudine, nici ultima acțiune de acest fel. În măsura în care legislația ne permite, parcurgând toate etapele legale, vom continua să dezafectăm și alte improvizații ridicate pe domeniul public.
Nu uit și nimic nu mă va opri să îndeplinesc dorința noastră, a băimărenilor, de civilizare, salubrizare, asanare, reconfigurare, reamenajare a zonelor Craica, Pirită, Ferneziu, Gării, Cuprom, Horea, Luminișului. Nu mi-e ușor. Știu că sunt singur când e vorba de astfel de măsuri, dar de mult nu mă mai interesează laudele și aplauzele”
, a mai spus Cherecheş.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *