Conducerea Spitalului Județean promite mâncare mai bună pacienților.

În urmă cu câteva zile, zeci de imagini și sesizări ale pacienților cu privire la mâncarea din Spitalul Județean au fost publicate în toată presa din județ. Oamenii s-au plâns că, pe lângă porțiile mici care le erau servite la mese, mâncarea nu excela nici la capitolul calitate. Datorită presiunilor cetățenilor și presei, conducerea județului s-a trezit și a venit cu o soluție: au mărit suma alocată pentru hrana pacienților. Astfel, în loc de 10 lei/ zi/ pacient, acum vor fi alocați 15 lei (cu 5 lei mai mult). La prima vedere, suma nu pare mare, însă conducerea unității spitalicești asigură pacienții că situația se va îmbunătăți acum din acest punct de vedere.

Într-un comunicat de presă transmis ieri, 11 februarie, de către Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, oficialii susțin că sunt în asentimentul pacienților și că este loc de mai bine. De asemenea, a adoptat și un nou set de măsuri menite să îi ajute pe bolnavii care sunt internați în spital: se realizează un meniu săptămânal în două variante, iar pacienții vor putea alege zilnic ce doresc să mănânce; în meniu au fost incluse și două gustări (n.r. lucru care până la acest moment nu exista) la orele 10:00 și 16:00 constând în fructe, iaurt sau desert; spitalul va angaja un medic nutriționist cu normă parțială care se va ocupa de hrana servită pacienților și va supraveghea modul de preparare al acesteia; micul dejun va fi mai diversificat; meniul pacienților va veni împreună cu informații privind cantitatea și valoarea calorică a mâncării servite.

Vă prezentăm mai jos documentul transmis de către conducerea Spitalului Județean:

Sursa: ActualMM

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *