Vice-ambasadorul Israelului în România, E.S. Rami Teplitskiy întâlnire de lucru cu primarul interimar Doru Dăncuș

La finalul săptămînii, primarul interimar al Municipiului Baia Mare a avut o întâlnire de lucru cu vice-ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Rami Teplitskiy, alături de o delegație formată din oameni de afaceri și de președintele Comunității Evreilor din Baia Mare, domnul Tiberiu Kornreich.

În cadrul acesteia s-a discutat despre promovarea municipiului Baia Mare ca și destinație turistică prioritară pentru israelieni. În acest context s-a discutat și despre proiectul de reabilitare al Sinagogii din Baia Mare.

„Am toată deschiderea și ofer susținerea mea și a colegilor mei din executiv pentru a sprijini comunitatea evreiască din Baia Mare să acceseze fonduri pentru culte din bugetul local. Sinagoga este importantă pentru întreaga comunitate, o clădire monument care este parte din istoria locului și pe care trebuie să o menținem și pentru cei care vin după noi.

Pregătim împreună cu Ambasada Israelului un eveniment aparte, dramatic prin imaginile care vor fi proiectate, dar atât de important pentru a înțelege provocările acestor perioade tulburi pe care le tranzităm la nivel mondial, prin care vom putea vedea concret oroarea pe care o reprezintă terorismul.

Ambasada Israelului și-a exprimat recunoștința față de solidaritatea României cu statul Israel în această perioadă deosebit de grea pe care o traversează poporul israelian. Baia Mare se alătură susținerii pe care autoritățile române o oferă poporului israelian și suntem bucuroși să fim unul dintre orașele care vor găzdui un eveniment de solidaritate în care va fi prezentat filmul necenzurat care înfățișează ororile comise, începând cu ziua de 7 octombrie 2023, împotriva poporului israelian.

Aceste imagini au fost proiectate deja la București și urmează să fie prezentate în Timișoara, Caransebeș, Reșița, Lugoj, Arad și Satu Mare în luna martie. Vom organiza și la noi proiecția pentru că este important să ne aliem și să fim uniți în fața extremiștilor care pun în pericol drepturile fundamentale ale tuturor!” a punctat Ioan Doru Dăncuș, primarul interimar al Municipiului Baia Mare. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *