Percheziții la o spălătorie auto dar și la domiciliul unui fost preot din Baia Mare. Suspectul anchetat într-un alt dosar și pentru act sexual cu un minor

Ieri după amiază au fost percheziții la un spălătorie auto de la marginea municipiului Baia Mare. Vizat a fost administratorul societății comerciale despre care noi v-am prezentat informații în exclusivitate, acesta fiind vizat în mai multe dosare penale printre care cel mai grav este cel pentru săvârșirea infracțiunile de act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromuui imunodeficitar dobândit. De la momentul scrierii noastre despre acest suspect (fost preot) cercetat în libertate se pare că mai este vizat într-un dosar penal deschis de polițiști după ce în weekendul trecut un taximetrist a depus plângere pe numele lui.

Ce spune Parchetul

În data de 12 martie 2024, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Maramureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, într-un dosar având ca obiect presupusa comitere a infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005.


În fapt, cercetările efectuate până în prezent au condus la suspiciunea rezonabilă că o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada august 2022 – iunie 2023, ar fi omis în mod repetat înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi în alte documente legale, a unor venituri realizate din activitatea de întreţinere, cosmetizare şi spălare a autovehiculelor, cu punct de lucru – spălătorie auto, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu bugetului consolidat al statului estimat provizoriu la aproximativ 150 000 lei.

Percheziţiile au vizat identificarea şi ridicarea unor obiecte, înscrisuri, documente, date și informații înregistrate pe suporturile electronice de stocare, pe suporturi optice, ce pot constitui mijloace de probă, fiind în prezent în desfăşurare.

Raportat la stadiul cercetărilor şi la actele procedurale efectuate în cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. 

Facem precizarea că aceste activităţi procedurale nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

1 COMMENTS

  1. Este ingrijorator faptul ca administratorul unei societati comerciale din Baia Mare este vizat in mai multe dosare penale, dintre care cel mai grav este cel pentru savarsirea infractiunilor de act sexual cu un minor, racolarea minorilor in scop sexual si tentativa de transmitere a virusului HIV. Dupa cum relateaza presa, acesta a fost cercetat in libertate si intr-un dosar de evaziune fiscala, iar ieri au avut loc perchezitii la spalatoria auto pe care o administreaza. Parchetul a anuntat ca s-a ridicat documentatia necesara pentru a putea proba acuzatiile si ca vor oferi mai multe informatii pe masura ce cercetarile vor avansa. Este important sa nu uitam ca, conform legii, orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea unei sentinte definitive.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *